The Family XL

Nieuw project, nieuwe muziek, nieuwe collega-muzikanten…

The Family XL is het grote broertje van The Family. In 2015 bedacht Xander Hubrecht dat hij weer met zijn eigen werk op het podium wou staan. Hij startte een project, genaamd ‘Project XL’ , en trad hier maandelijks mee op in de Jopenkerk in Haarlem. Hier kon hij experimenteren met zijn eigen songs met behulp van de vele muzikanten die hij in de in de voorbije jaren heeft leren kennen. Helaas moest na een jaar deze maandelijkse optredens worden stopgezet wegens geluidsoverlast.
Een gepland optreden op Haarlem Jazz&More in 2016 moest ook gecancelled worden wegens last-minute afzeggingen van muzikanten door andere werkzaamheden. Dit moest anders, dacht Xander, en hij bedacht een nieuw plan waarbij hij zijn band met Carlos en Paul als basis nam. Daarnaast vulde hij de band aan met muzikanten die hij uit het Haarlemsche circuit kent. En zo is The Family XL geboren. Een overwegend Haarlems gezelschap.
Het grote verschil tussen The Family en The Family XL is vooral het repertoire. Waar de kleine variant voornamelijk bestaand repertoire speelt, houdt The Family XL zich dus alleen met nieuw, eigen werk bezig. En verder bestaat de band uiteraard uit meer muzikanten dan alleen Paul, Carlos en Xander. Een belangrijk onderdeel van de muziek van de band wordt bepaald door de 3-koppige blazer-sectie. Verder is er een extra gitarist, een toetsenist, een percussionist én twee zangeressen.

2017-11-20T13:44:19+01:00