Joshua Aaron

Toetsenist, singer-songwriter, componist & docent

“Mijn naam is Joshua Aaron. Ik ben 27 jaar en een geboren Haarlemmer. Al op jonge leeftijd speelde muziek een grote rol in mijn leven. Op zesjarige leeftijd kroop ik op de pianokruk en speelde stiekem mijn moeder na en om die reden begon ik al jong met pianolessen. Ik volgde pianolessen bij o.a. Frans Heldoorn, Rob Huslage en Jan-Willem van de Lagerwaard. Ook volgde ik jarenlang Afrikaanse Djembé lessen bij Martin Mees. En als er iets op de eerste plaats stond dan was het wel muziek. Mijn pianolessen bestonden in de beginjaren uit een mix van klassieke- en lichte muziek. Frederic Chopin werd en is nog altijd mijn grote voorbeeld op het gebied van klassieke muziek. Zijn muziek weet mij te raken en dit heeft mij geleerd, dat voor mij muziek gaat om het uiten van emotie. Pas op latere leeftijd besloot ik me te gaan richting op lichte muziek.”

Na een jaar vooropleiding aan het conservatorium van Amsterdam studeerde Joshua toetsen aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. De opleidingen hebben Joshua opgeleid tot een muzikale duizendpoot. De wijde wereld van verschillende toetsinstrumenten inspireerde hem keer op keer. Joshua studeerde cum laude af aan Codarts met zijn theatershow Reizigersverhalen.

“De passie voor muziek gaat nek aan nek met een grote passie voor reizen. Reizen is een grote inspiratie voor mij als muzikant en beide passies gaan voor mij hand in hand. Na mijn eerste reis in 2012 ben ik zelf songs gaan schrijven. Ik trad veel solo op en besloot een eigen band op te zetten met muzikanten van Codarts. Zo speelde ik een tijdje met Leif de Leeuw, die met zijn fenomenale gitaarspel veel invloed heeft gehad op de stijl van de muziek. Het heeft geleid tot een eerste EP, Castle of life, die op 04 maart 2016 verscheen. Na 2 jaar optreden op allerlei festivals kwam mijn eindexamen in zicht. Ik ben me gaan verdiepen in het arrangeren voor orkest en werd geïnspireerd door een andere muziektheater project en zo begon ik met het schrijven van een eigen theatershow genaamd Reizigersverhalen. Met mijn eindexamen als try-out wist ik het zeker. Dit is waar ik de komende jaren aan ga werken. Na een geslaagde festivaltour in 2018 en 2 nieuwe singles, zijn we opgemerkt door een impressariaat en wat leidde tot mijn debuut in de Nederlandse theaters begin dit jaar.”  Klik hier voor meer informatie over Reizigersverhalen. 

JOSHUA AARON
JOSHUA AARON
foto door Anouk de Kleermaeker

“Muziek is een breed vak, waarin ik verschillende rollen vervul. Zo ben ik de toetsenist van de band The Magic Mumble Jumble, een jazz combo genaamd Velvet Radio en een feestband genaamd The Charts. Ook ben ik actief als componist voor film en theater. Ik maakte in 2019 mijn debuut als componist bij de documentaire Kherazzi 11.11. Als pianist begeleid ik het Haarlems Studenten Koor. In 2019 arrangeerde ik een reeks koorstukken voor hen. Verder componeer en regisseer ik voor ARTECH, een groot project in de gemeente Velsen. Al deze projecten zijn heel divers, uitdagend, creatief en hebben ieder een eigen gezicht. “

Projecten