Joshua Aaron

Toetsenist, componist & docent

“Mijn naam is Joshua Aaron. Ik ben 30 jaar en een geboren Haarlemmer. Als componist en toetsenist ga ik muzikaal door het leven. Muziek speelde al op jonge leeftijd een grote rol. Op mijn zesde klom ik stiekem op de pianokruk om mijn moeder na te spelen. En zo had ik het geluk dat ik al op jonge leeftijd mocht beginnen met muzieklessen.

Na de vooropleiding van het conservatorium van Amsterdam studeerde Joshua aan het Codarts conservatorium van Rotterdam, waar hij Cum Laude afstudeerde met een muziektheatervoorstelling. Na een festivaltour in 2019 maakt Joshua begin 2020 zijn debuut in de Nederlandse theaters met zijn voorstelling Reizigersverhalen ‘Hier, nu en nergens anders’. Verhalen van verre reizen, intieme luisterliedjes en bombastische instrumentale composities vertellen het persoonlijke verhaal van Joshua, die door te reizen het overlijden van zijn moeder en het gemis van het nest probeert te ontvluchten. Een prachtige wandeling in de woestijn, een storm op zee of het verdwalen in de mistige hoge bergen herkent iedereen en je hoeft geen reiziger te zijn om het helemaal te ervaren. Met de afwisseling van deze aanstekelijke reisverhalen en een aangrijpende blijk van heimwee naar het nest wist Joshua zijn publiek vaak te ontroeren. Met de komst van de coronacrisis werd de tour onderbroken, maar hij heeft de tour werd begin 2022 hervat. 

JOSHUA AARON
JOSHUA AARON

“Muziek is een breed vak, waarin ik verschillende rollen vervul. Al deze projecten zijn divers, uitdagend, creatief en hebben ieder een eigen gezicht. Ik vervul in de meeste projecten een scheppende en creatieve rol.

Zo ben ik toetsenist en backing vocalist bij verschillende bands, zoals The Magic Mumble Jumble, Velvet Radio & VAYY. Daarnaast ben ik actief als componist voor film en theater. Mijn debuut als filmcomponist was in 2019 bij de documentaire Kherazzi 11:11.“

Alle projecten

“Ik speelde in mijn jonge jaren graag muziek van Chopin en ik merk dat die invloed langzaam weer terugkeert in mijn eigen muziek. Dit jaar ga ik aan de slag met het nieuwe album ‘Nine Lives’. Muziek, geschreven voor mijn nieuwe voorstelling ‘Was ik maar een kat’, wordt de basis van dit album. De muziek valt binnen het genre ambient/electronic & neo-klassiek. “

Sinds het najaar van 2022 laat Joshua zich weer zien met nieuwe muziek. Op zondag 13 november 2022 verraste Joshua Aaron zijn publiek tijdens de try-out van zijn nieuwe voorstelling in wording: “Was ik maar een kat”. In de foyer en rondom theater de kampanje Den Helder gonste veel lof over het nieuwe werk van Joshua. Op 23 maart 2023 is de 1e avondvullende voorstelling als try-out te zien in het Ledeltheater Oostburg. In de zomer van 2023 tourt Joshua met zijn voorstelling langs festivals door heel het land. In het najaar van 2023 gaat de show in première, waarna er een theatertour door Nederland volgt.

Begin 2024 verschijnt het nieuwe album “Nine lives’

Volg alle ontwikkelingen