Pianoles aan huis Haarlem

Joshua Aaron, een 30 jarige componist en toetsenist uit Haarlem, geeft met veel enthousiasme pianoles aan huis in Haarlem en omstreken. Joshua studeerde in juni 2017 af aan het Codarts conservatorium te Rotterdam, waar hij toetsen aan de popafdeling studeerde. De pianolessen via Joshua zullen toegespitst zijn op de hedendaagse interesses van de nieuwe generatie leerlingen. Daar komt bij dat er wordt gekeken naar de wens en ambitie van een leerling met uiteindelijk een gemeenschappelijk doel: Een muzikale basis leggen, waar je de rest van je leven plezier van zult hebben en waar je altijd op terug kunt vallen.

” Pianoles is er om muziek te maken en dat doe je voor je plezier.  Plezier staat voorop bij mijn pianolessen” 

” In de door mij gegeven pianolessen komt zowel lichte-  als klassieke muziek komt voorbij. Ik schep een balans tussen het spelen met akkoorden en het lezen van noten. Die balans hangt sterk af van muzikale voorkeuren van een leerling. Soms spelen we een popsong van de radio na en de andere week spelen we een stuk van blad. We zitten niet vast aan een bepaalde methode. We werken aan stukken, die de leerling zelf graag zou willen spelen en vanuit die wens komen onderwerpen uit bekende methodes naar voren, zonder vast te zitten aan de soms wat stoffige liedjes. Daarnaast maak ik graag tijd voor improvisatie of het componeren van eigen muziek. Voor wie wil, behandel ik algemene muziektheorie en solfège. Maar het belangrijkste is natuurlijk het creëren van heel erg veel plezier in het maken van muziek. ”

Op educatief vlak is Joshua geen onbekende Haarlemmer. Joshua heeft gedurende de corona crisis een muziekschool van jonge docenten opgezet, genaamd Music on the block. De vele aanmeldingen van de afgelopen jaren en het gebrek aan werk in de creatieve sector inspireerden hem om op zoek te gaan naar docenten met dezelfde stijl van lesgeven. Immers heeft het geen zin om de vele wachtenden op een wachtrij te plaatsen, als er nog genoeg leuke docenten rondlopen. Zo ontstond Music on the Block, een muziekschool aan huis, met een aldoor groeiend team van jonge en breedopgeleide muzikanten, ieder met hun eigen kernkwaliteiten, met een gemeenschappelijk doel: Moderne en frisse muzieklessen voor iedereen. 

Daarnaast is Joshua dit jaar betrokken bij een groot aantal educatief projecten, zoals het HIT Haarlem, The Big Sing; Protest & the Prophecy en is hij het brein achter ARTECH, een multi-disciplinair kunstproject, wat in 2019 voor het eerst plaatsvond in schouwburg Velsen.

Keyboard- en synthesizerlessen

In de hedendaagse muziek zijn verschillende toetsinstrumenten niet meer weg te denken. Hits van nu zitten vol met allerlei verschillende keyboardgeluiden. Naast lessen op piano biedt ik daarom ook lessen aan op keyboard of synthesizer. Deze lessen kunnen erg variëren. Met mijn huidige opleiding en mijn scriptie-onderzoek naar het verschil tussen analoge en digitale synthesizers heb ik veel kennis opgedaan over zowel digitale als analoge synthese. Daarnaast heb ik een hammond-orgel thuis staan en kan er ook aandacht besteed worden aan het spelen op Fender Rhodes of Wurlizer.
Indien een leerling interesse heeft zich te verdiepen in deze wereld, wordt aangeraden om les te nemen op een keyboard.

Kosten
Reviews

Vooropleiding conservatorium bij Music on the Block

Wil jij naar het conservatorium? Wij gaan je helpen om je auditie zo goed mogelijk voor te bereiden. Ons team bestaat uit een selectie jonge en breed opgeleide muzikanten met een recent afgeronde conservatorium opleiding. Je krijgt bij deze speciale vooropleiding niet alleen les op je instrument, maar we besteden ook aandacht aan muziektheorie, gehoortraining en we bereiden het motivatiegesprek voor. Omdat onze docenten recent afgestudeerd zijn, kunnen wij een toegespitste vooropleiding aanbieden met structuur en focus op die elementen, die van belang zijn voor een succesvolle auditie.

Aanmelden