Portfolio

KHERRAZI

Shortfilm “Kherrazi [11:11]” is a documentary about a professional basketball player Mohamed Kherrazi (Mo). Mo grew up in Morocco with his brothers who all played basketball. They learned everything from watching old basketball tapes. At the age of twelve Mohamed’s father took his family to the Netherlands. Moving to a new country at the age of twelve wasn’t easy. He didn’t speak the language, missed Morocco and his friends. Despite family hardship he started to see new opportunities. Basketball became his foundation in this new reality.

Cast & crew

REFRESH

Refresh is een korte animatiefilm, gemaakt door Phylos Donkertino.

In my world my senses are flooded. Escape? A desperate dream!
I’m swallowed up in a stream of information.
How do I capture what my attention has lost?”

Forgotten

Forgotten is een wat ouder werk van Joshua. Origineel is het stuk geschreven bij een voice-over, geschreven door Melanie Leeflang. De compositie wordt ook live uitgevoerd tijdens de voorstelling Reizigersverhalen. De drums op deze compositie zijn gespeeld door Roy Gielesen. De rest is virtuele orkestratie.

Het verhaal

26 t/m 30 oktober te zien tijdens Music is warming up te Tolhuistuin Amsterdam

Cast & crew

Norsjøen Dike

Het is juni 2020. Nederland staat op het punt om te beginnen aan ‘s werelds grootste bouwproject aller tijden: Een 600 km lange dijk tussen Noorwegen en Schotland en Engeland en Frankrijk die ons zal beschermen tegen de zeespiegelstijging. Nu het klimaatbeleid heeft gefaald, is dit de enig overgebleven oplossing. 

In februari 2020 publiceert de Nederlandse oceanograaf Sjoerd Groeskamp zijn plan voor de ‘Northern European Enclosure Dam’. Dit immense bouwproject wordt gepresenteerd als een waarschuwing voor de gevolgen van de versnelde zeespiegelstijging. Voor illustrator Veerle van Herk is dit plan het ultieme voorbeeld van de maakbare wereld waarin we vandaag de dag leven. ‘Hoe ver kunnen we als mens gaan in onze strijd tegen klimaatverandering?’ Vanuit die vraag ontstaat het idee voor de korte film ‘Nordsjøen Dike’ (Noors voor Noordzeedijk) waarin ze de kijker meeneemt in een mogelijke nieuwe toekomst. Wat als Nederland echt begint met het bouwen van deze dijk? Wat als de Noordzee verandert in een meer? 

Filmcompositie

Soundscaping, storytelling & virtual orchestration

Joshua Aaron studeerde in 2017 af aan het Codarts conservatorium te Rotterdam. In het laatste jaar van het conservatorium ontdekte Joshua zijn passie voor compositie. Gedurende de afgelopen jaren heeft Joshua zich verdiept in virtuele orkestratie en compositie voor film.

“Muziek en emotie kunnen elkaar versterken. Voor mij is het maken van muziek al van jongs af aan een uiting van emotie, die ik altijd probeer over te brengen op mijn luisteraar. In film komt deze wens goed tot zijn recht, omdat compositie voor film voor mij gaat over het versterken van de aanwezige emotie en het vertellen van een verhaal. Compositie voor film is uitdagend, creatief en ontzettend inspirerend. Minimalistisch of juist bombastisch, elektronisch of klassiek, aanwezig op de juiste momenten, onhoorbaar maar onmisbaar andere scenes. Ieder project heeft een eigen karakter.”

Joshua is als componist breed inzetbaar. Met een afgeronde conservatorium opleiding als toetsenist en zijn brede kennis op het gebied van midi, kun je Joshua voor allerlei stijlen benaderen. Hieronder Joshua’s portfolio van 2017 tot heden.

meer muziek van joshua