Portfolio

KHERRAZI

Shortfilm “Kherrazi [11:11]” is a documentary about a professional basketball player Mohamed Kherrazi (Mo). Mo grew up in Morocco with his brothers who all played basketball. They learned everything from watching old basketball tapes. At the age of twelve Mohamed’s father took his family to the Netherlands. Moving to a new country at the age of twelve wasn’t easy. He didn’t speak the language, missed Morocco and his friends. Despite family hardship he started to see new opportunities. Basketball became his foundation in this new reality.

Cast & crew

REFRESH

Refresh is een korte animatiefilm, gemaakt door Phylos Donkertino.

In my world my senses are flooded. Escape? A desperate dream!
I’m swallowed up in a stream of information.
How do I capture what my attention has lost?”

Deze film is nog niet in première gegaan en toegankelijk met een wachtwoord. Vraag hier aan.

Full motion picture – Coming soon

Forgotten

Forgotten is een wat ouder werk van Joshua. Origineel is het stuk geschreven bij een voice-over, geschreven door Melanie Leeflang. De compositie wordt ook live uitgevoerd tijdens de voorstelling Reizigersverhalen. De drums op deze compositie zijn gespeeld door Roy Gielesen. De rest is virtuele orkestratie.

Het verhaal

Releasedatum: 24 juni 2020

Cast away

Origineel is dit stuk muziek geïnspireerd op een scène uit de film Cast Away. De scène, waar hoofdrolspeler Tom Hanks de berg van het eiland, waar hij strandde, beklimt en waar ik als kijker wordt overdonderd door het uitzicht en tegelijkertijd twijfelt om naar beneden te springen. Tenminste, dat is mijn interpretatie. De muziek is daarin alles bepalend. Echter is Cast Away een film met nauwelijks muziek. Zodoende inspireerde deze scene tot het schrijven van dit muziekstuk.

De film Cast away is niet rechtenvrij en het beeld zal dus niet kunnen worden gebruikt. 

Uiteindelijk heeft de muziek zijn plekje gevonden in de voorstelling Reizigersverhalen, waar een soortgelijk verhaal wordt verteld door Melanie Leeflang. Drums ingespeeld door Roy Gielesen en gitaar door Bas Phaff.

Coming Soon

Norsjøen Dike

Momenteel werkt Joshua aan de composities voor een korte film van Veerle van Herk. Wegens de corona-crisis is de draaiperiode uitgesteld. Meer informatie volgt spoedig.

Neem een kijkje

Filmcompositie

Soundscaping, storytelling & virtual orchestration

Joshua Aaron studeerde in 2017 af aan het Codarts conservatorium te Rotterdam. In het laatste jaar van het conservatorium ontdekte Joshua zijn passie voor compositie. Gedurende de afgelopen jaren heeft Joshua zich verdiept in virtuele orkestratie en compositie voor film.

“Muziek en emotie kunnen elkaar versterken. Voor mij is het maken van muziek al van jongs af aan een uiting van emotie, die ik altijd probeer over te brengen op mijn luisteraar. In film komt deze wens goed tot zijn recht, omdat compositie voor film voor mij gaat over het versterken van de aanwezige emotie en het vertellen van een verhaal. Compositie voor film is uitdagend, creatief en ontzettend inspirerend. Minimalistisch of juist bombastisch, elektronisch of klassiek, aanwezig op de juiste momenten, onhoorbaar maar onmisbaar andere scenes. Ieder project heeft een eigen karakter.”

Joshua is als componist breed inzetbaar. Met een afgeronde conservatorium opleiding als toetsenist en zijn brede kennis op het gebied van midi, kun je Joshua voor allerlei stijlen benaderen. Hieronder Joshua’s portfolio van 2017 tot heden.

meer muziek van joshua