Loading...
Projecten 2019-09-25T09:38:04+02:00

Reizigersverhalen

“Hier, nu en nergens anders”

meer info

Meer projecten

Laura Jorinde

Unstoppable Crazy Girl

“I’m Unstoppable… Can’t you see me twirl? I’m the Unstoppable Crazy Girl.”
The Music of Jorene presents a dynamic indecisiveness between soft and loud. It’s romantic but rough. The clear vocals and classical piano arrangements contrast with the heavy, supportive drums and bass. The guitar and synthesizer sounds form musical layers to complete the songs into dark and sensible entity. Just as dynamic and pure as her music, Jorene is a wanderer. A grounded dreamer, lost for words to explain herself. Strong as she is fragile, soft as she is tough, while hidden under her sometimes apathetic and melancholic expression is a well of excitable and vulnerable craziness.

A Place No One Gets Hurt

A Place No One Gets Hurt is het eerste soloproject van Judith Wesselius. De nummers beschrijven het veelzijdige proces van liefdesverdriet. Bij (bijna) iedereen bekend: het onvermogen om het verdriet, de woede maar ook de verwondering en ontroering te uiten waar je mee rondloopt. Alle facetten van liefdesverdriet komen samen tijdens dit concert. Voor het eerst live in de intieme woonkamer van de Jansstraat 33.

Zang: Judith Wesselius, Yara Burger, Stephanie Yavelow
Piano / synthesizer: Joshua Aaron
Contrabas: Gert-Jan Kooren

Tickets: https://forms.gle/AJ8cntrFbHbW7BHN7
Prijs: 12,50 (inclusief drankje)

Tickets: https://forms.gle/AJ8cntrFbHbW7BHN7
Prijs: 12,50 (inclusief drankje)

Eind mei 2019 staat de Stadsschouwburg Velsen in het teken van ‘ARTECH’. Geen cabaretiers of musicalsterren op het podium, maar scholieren van het Technisch College Velsen (TCV), het Maritiem College IJmuiden (MCIJ) en het Tender College (TC).

Audiovisuele performance
Een belangrijk onderdeel van ARTECH is het audiovisuele spektakel. Begeleid door jonge kunstenaars werken de leerlingen van het TCV en MCIJ de komende weken in workshops aan hun performance. In mei voeren zij met zelfgebouwde instrumenten een speciaal voor hen gecomponeerd muziekstuk uit. Met de bijbehorende ‘visual arts’ creëren zij op die manier fantasierijke werelden, die door animatie tot leven komen. De leerlingen bouwen een enorm stalen slagwerkinstrument dat vanaf een steiger wordt bespeeld. Ook maken ze een eigen windorgel. De bijzondere instrumenten verwijzen naar de elementen die zo kenmerkend zijn voor Velsen: staal en wind. Wie wat anders wil dan bouwen kan aan de slag met de eerder genoemde ‘visual arts’ die tijdens de shows geprojecteerd worden. Weer andere leerlingen schrijven fantasierijke verhalen en gedichten, die zij voordragen tijdens de voorstelling.

2 daags festival in de Stadsschouwburg
De performances in de Stadsschouwburg worden voorafgegaan door korte dansoptredens van leerlingen van het Tender College die zij samen met professionele dansers van Danstheater AYA hebben voorbereid. ARTECH belooft een aardig spektakel in festivalsfeer te worden.
Het is een groot en ambitieus plan, waarmee wij iets blijvends willen ontketenen. Niet dat we het ieder jaar zo groots aanpakken, maar we hopen dat cultuur structureel deel gaat uitmaken van het onderwijs.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Rabo DichtbijFonds door een bijdrage vanuit het Dichtbij fonds.

Het Haarlems StudentenKoor maakt tijd!

Het Haarlems Studenten Koor maakt een muziektheatervoorstelling over TIJD. Chronos en Kairos vechten om de aandacht in het zomerconcert van het Haarlems Studenten Koor (HSK) waarin TIJD centraal staat. Een heusee muziektheatervoorstelling waarin we naast liederen zingen ook verhalen vertellen en scènes spelen. Een nieuwe uitdaging voor het ambitieuze jongerenkoor dat vorig jaar haar 10 jarig jubileum vierde.

Om tot een muziektheatervoorstelling te komen werken we naast onze dirigent Reyer Ploeg samen met de Haarlemse theatermaker Marius Bruijn als acteur en regisseur en muzikant Joshua Aaron die naast muzikale begeleiding zorgt voor soundscapes. De tekst is een bewerking van de voorstelling ‘De denderende tijd’ van het Nieuw Utrechts Toneel geschreven door Floor Leene.

The Family XL

The Family XL is het grote broertje van The Family. In 2015 bedacht Xander Hubrecht dat hij weer met zijn eigen werk op het podium wou staan. Hij startte een project, genaamd ‘Project XL’ , en trad hier maandelijks mee op in de Jopenkerk in Haarlem. Hier kon hij experimenteren met zijn eigen songs met behulp van de vele muzikanten die hij in de in de voorbije jaren heeft leren kennen.
Zo is The Family XL geboren. Een overwegend Haarlems gezelschap.
Het grote verschil tussen The Family en The Family XL is vooral het repertoire. Waar de kleine variant voornamelijk bestaand repertoire speelt, houdt The Family XL zich dus alleen met nieuw, eigen werk bezig. En verder bestaat de band uiteraard uit meer muzikanten dan alleen Paul, Carlos en Xander. Een belangrijk onderdeel van de muziek van de band wordt bepaald door de 3-koppige blazer-sectie. Verder is er een extra gitarist, een toetsenist, een percussionist én twee zangeressen.

CHECK ALLE OPTREDENS