Reizigersverhalen 2018-10-23T13:03:34+00:00

Reizigersverhalen

“Hier, nu en nergens anders”

Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en verteltheater. Eigen composities van Joshua Aaron en intrigerende reisverhalen, verteld door Jessica Kaasschieter, worden afgewisseld of helemaal in elkaar verweven. Ondersteund door een band en orkest vormt zich samen een dynamisch en meeslepend geheel en dit neemt je zoals de titel suggereert mee op reis.

“Heimwee en verlangen, of ben ik op de vlucht?”

“Muzikaal en inspirerend! Je krijgt er levenslust van; en dat heeft vreselijk zin! “

Ondanks de titel gaat lang niet alle muziek van Joshua gaat over reizen. Joshua schrijft zijn gevoel van zich af met liedjes heimwee en verlangen; Het verlangen om te vluchten van thuis en de realiteit; Een vlucht voor onze overprikkelde maatschappij, waar men zich maar niet kan vervelen. Leef toch in het hier en nu, ook al heb je soms heimwee. Joshua beschrijft het verlies van zijn moeder en de heimwee naar het nest, maar hij zal je ook meenemen naar daar, waar je jezelf zal herkennen.
De muziek van Joshua varieert van intieme luisterliedjes tot instrumentale climaxes. Joshua legt zijn ziel bloot met zijn muziek. Als luisteraar wordt je meegesleurd door allerlei herkenbare gebeurtenissen met bijpassende muzikale passages. Soms zetten de verhalen de luisteraar totaal op het verkeerde been. Een grappige situatie kan gevolgd worden door een nummer, wat je naar de keel vliegt. De spanning is om te snijden, zo erg, dat het applaus soms even op zich laat wachten.

 

speeldata