Was ik maar een kat…
“Met instrumentale composities en improvisaties neemt Joshua je mee in zijn belevingswereld.”
De voorstelling ‘Was ik maar een kat’ is een ode aan de kat. Met thema’s als loyaliteit, perfectionisme en niet kunnen loslaten toont de kat hem een spiegel. Katten zijn eigengereid, doen waar ze zin in hebben en schudden van zich af wat ze niet bij zich willen dragen.
Ambient-electronic tunes met synthesizers, viool & percussie en neo-klassieke pianomuziek, ondersteund door visuals en spoken word vormen samen een aantrekkelijke voorstelling voor jong en oud.
Tijdens de voorstelling zijn verschillende stemmen te horen met uitingen, die iedereen zal herkennen. Samen met de muziek vormt dit een duidelijke boodschap: We moeten en willen te veel en maken ons vaak te druk. We leven het leven alsof we er negen hebben.
Verwacht virtuoos toetsenwerk, delicate vioolklanken en de bombastische beats tijdens deze muzikale vertelling, waar spoken word, visuals en muziek helemaal in elkaar zijn verweven.
De muziek uit de voorstelling wordt gebundeld tot een gloednieuw album genaamd “nine lives”. Het album wordt 1 december 2024 gelanceerd.
Credits:
productie & regie: Stichting Joshua Aaron producties
boekingen: Triple T Agency
Compositie: Joshua Aaron
Toetsen: Joshua Aaron
Viool: Nadine Dekker
Drums: Steve Cuiper
Techniek: Mick van Broekhoven
Artwork & visuals: Elisabeth Ruijgrok
Reizigersverhalen
“Hier, nu en nergens anders”
“Ik koester het verlangen om gewoon te gaan. Om te vluchten. Weg van thuis. Ver van huis. Een vlucht voor onze overprikkelde maatschappij, waar men zich maar niet kan vervelen. Haast is hier het woord. Het meest gebruikt excuus. Ogen gaan alleen recht vooruit. Naar hetgeen wat men wil bereiken. Ik vertrek en beleef een tijdloos bestaan. Híer, nu en nergens anders, de realiteit volledig uit het oog verloren. Ik geniet, ook al heb ik soms heimwee… ”
“Heimwee en verlangen, of ben ik op de vlucht?”
“Muzikaal en inspirerend! Je krijgt er levenslust van; en dat heeft vreselijk zin!“
Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en verteltheater. Waargebeurde reisverhalen worden op een beeldende wijze verteld, waardoor je er als luisteraar bijna zelf bij bent. Van een prachtige wandeling in de woestijn of een storm op zee tot het verdwalen in de mistige, hoge bergen. Je hoeft geen ervaren reiziger te zijn om het volledig te ervaren. De muziek van Joshua varieert van intieme luisterliedjes, binnen de genres country en pop, tot instrumentale climaxen. Lang niet alles over reizen. Soms zetten de verhalen je totaal op het verkeerde been. Nadat er nog even grinnikt wordt om het vorige verhaal volgt er een nummer, wat je naar de keel zal vliegen. De spanning is om te snijden, zo erg, dat het applaus soms even op zich laat wachten.
Muziek en verhaal helemaal in elkaar verweven, tijdens deze schaamteloos oprechte muziektheatervoorstelling met band en orkest, waarbij de spanning om te snijden is en waar levenslust voorzichtig de gebreken van onze huidige maatschappij aankaart.
“Ieder mens is een reiziger en hun paden kruisen hier”
UTOPIA
“Our future”
Tijdens muziek-, kunst- en maatschappijleerlessen is gediscussieerd, geschreven, gecomponeerd, gezongen, gefilmd en gedanst. Dit kleurenpalet van creatieve uitingen – de verschillende gezichten van verzet – vormen samen de basis van de voorstelling UTOPIA.
Op 11 juni komt dit alles samen in een veelzijdige voorstelling met muziek, zang, dans, spoken word en visual art. Live uitgevoerd door leerlingen van verschillende scholen en met de Schuurjongeren.
Deze voorstelling is een samenwerking tussen de Schuur, The Big Sing & Haarlemse componist Joshua Aaron.
“Everyone free, everybody forgiven
Everyone unique, everybody accepted
Life in justice, no more destruction
We have to fight for the things we love
Time is ticking, we’re our decisions
Close your eyes and dream”
Festival The Big Sing is het Haarlemse festival voor koor- en ensemblemuziek. In 2022 startte The Big Sing met een meerjarig participatieproject voor leerlingen van Haarlemse VO-scholen: De klas componeert. Uitgangspunt van dit traject is de samenwerking van een componist met de scholieren. UTOPIA is het tweede project in dit kader.
Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Haarlem.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Rabo DichtbijFonds door een bijdrage vanuit het Dichtbij fonds.
ARTECH is een project voor scholen, waar scholieren werken aan een unieke multidisciplinaire muziektheatervoorstelling met een indrukwekkend decor. En daarbij worden niet alleen allerlei kunststromingen betrokken, maar ook natuurkunde, techniek en taal komen aan bod.
ARTECH werd geboren tijdens een samenwerking tussen de stadsschouwburg Velsen en het 100 jarig jubileum van het Technisch College te Velsen. Begeleid door jonge kunstenaars werkten de leerlingen van het TCV en MCIJ in workshops aan hun performance. In mei 2019 voerden zij met zelfgebouwde instrumenten een door hen gecomponeerd muziekstuk uit. Met de bijbehorende ‘world building’ creërden ze op die manier fantasierijke werelden, die door stop-motion animatie tot leven kwamen. De leerlingen bouwden een enorm stalen slagwerkinstrument dat vanaf een steiger werd bespeeld. De bijzondere instrumenten verwezen naar de elementen die zo kenmerkend zijn voor Velsen: staal en wind. Wie wat anders wilde dan bouwen kon aan de slag met de eerder genoemde ‘stop motion animaties’, die tijdens de shows geprojecteerd werden. Weer andere leerlingen schreven fantasierijke verhalen en gedichten bij de workshop creatief schrijven. Deze verhalen werden live voorgedragen of van te voren opgenomen en afgespeeld tijdens de voorstelling.
ARTECH was een groot succes. Leerlingen, met betrekkelijk weinig culturele achtergrond kregen het voor elkaar om 2 uitverkochte voorstellingen in de schouwburg te spelen. Artech is toegankelijk iedereen, of je nou iets cultureels buiten school doet of niet. Daarnaast verbindt ARTECH kids met allerlei interesses door samen te werken aan multi disciplinaire voorstelling.