Loading...
Biografie 2018-10-08T18:02:07+00:00

Joshua Aaron

Toetsenist, singer-songwriter, componist & docent

Mijn naam is Joshua Aaron. Ik ben 25 jaar en een geboren Haarlemmer. Al van kinds af aan maak ik muziek. Zo kroop ik als 6 jarig jochie al op de pianokruk en speelde mijn moeder stiekem na. Om die reden ging ik pianolessen volgen. Mijn interesse lag in de beginjaren erg op het gebied van Boogie & Blues, maar ook klassieke muziek heeft mij weten te inspireren. Nog altijd is Frederic Chopin een van mijn grote voorbeelden op het gebied van klassieke muziek. Zijn muziek weet mij te raken en dit heeft mij geleerd, dat muziek gaat om het uiten van de emotie.

Ik heb gestudeerd aan Codarts conservatorium pop te Rotterdam. De nieuwe technologie van deze tijd heeft mijn stijl veranderd. Ik speel toetsen in verschillende bands met verschillende stijlen: Progressieve Rock, Funk, soul, rock en pop. Toch zal de klassieke pianist altijd in mij blijven en dit is terug te horen in veel songs van mijzelf onder de naam “Joshua Aaron”.

De passie voor muziek gaat nek aan nek met een grote passie voor reizen. Dit is een grote inspiratie op mijn muziekleven en deze twee passies zullen elkaar een leven lang blijven ondersteunen als grote inspiratiebron.  Muziek is tenslotte een ontdekkingsreis; muziek als wereld, waar nog zoveel te zien en horen is. ​
Bovendien heeft het geleid tot een theatershow, waarin mijn twee beide passies perfect op elkaar aansluiten. Klik hier voor meer informatie over deze theatershow.

JOSHUA AARON
JOSHUA AARON

De muziek van Joshua Aaron is een brede verzameling van stijlen.

Singer-songwriter en soul met invloeden uit de jazz, country en progressieve rock.

Joshua’s muziek

Joshua Aaron begon met schrijven op zijn 16e levensjaar en trad veel solo op. Zijn liedjes gaan over het verlies van zijn moeder en over zijn vele reizen. Inmiddels treed hij in verschillende bezettingen. Hij trad op met o.a. Leif de Leeuw, die invloeden uit de country en bluegrass heeft gebracht. Dit geeft de soms melancholische muziek een luchtig en layback karakter. Joshua speelde in de zomer van 2016 en 2017 op verschillende festivals door heel Nederland.
Op 04 maart 2016 verscheen Joshua’s debuut-EP “Castle of Life”​

Momenteel werkt Joshua aan de theatershow “reizigersverhalen”. Klik hier voor meer informatie

Check hier mijn muziek